Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 12 »
Щодня алкоголь вбиває 40 українців. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив екс-міністр охорони здоров'я України професор Микола Поліщук. За його словами, сьогодні основними причинами захворюваності та смертності в Україні є нездоровий спосіб життя, зокрема, зловживання тютюном та алкогольними напоями.

"За статистикою 2009 року, на одного українця (включаючи новонародженого і людини старшого віку) в рік довелося 82 літри спиртного (пива, вина, горілки). Якщо порівняємо до спожитого рибою, м'ясом, салом, то цих продуктів - 82,5 кілограма на людини ", - відзначив Поліщук, передає УНІАН.

Він підкреслив, що повністю підтримує дії влади, спрямовані на зменшення шкідливого впливу тютюну та алкоголю, а саме - збільшення акцизів на ці продукти, обмеження місць продажу, заборона на продаж неповнолітнім.

"Світовий досвід свідчить, що недоступність в ціні, можливості придбати, недоступність вживання в громадських місцях - дієвих заходів. Якщо ми хочемо мати здорову н ... Читати далі »
Просмотров: 676 | Добавил: Portugal | Дата: 23.04.2010 | Комментарии (0)

Вживання алкоголю прискорює процес старіння організму і збільшує ризик виникнення раку. До такого висновку прийшов колектив вчених на чолі з Андреа Баккареллі з Університету Мілана (Італія).

Фахівці виявили, що від спиртного пошкоджуються частини клітин, пов'язані з передчасним старінням і онкологічними захворюваннями. Зокрема, алкоголь викликає стрес і запалення в теломер - кінцевих ділянках хромосом.

Нагадаємо, що теломери можна вважати біологічним годинником людини. Вони зменшуються в кожному циклі поділу клітини, коли їхня довжина доходить до критичного значення, клітини втрачають здатність ділитися і вмирають.

Італійські вчені досліджували більше 250 добровольців, частина з яких випивала щодня більше чотирьох порцій спиртного. Всі піддослідні були приблизно однакового віку. Інші фактори ризику також були схожі: дієта, фізична активність, стреси, пов'язані з роботою, умови навколишнього середовища.

Результати дослідження показали, що алкоголь прискор ... Читати далі »
Просмотров: 607 | Добавил: Portugal | Дата: 23.04.2010 | Комментарии (0)

Один із найбільших фахівців-репродуктологів Великобританії Річард Шарп прийшов до висновку, що ожиріння і куріння матері під час вагітності знижують концентрацію сперми у синів, коли вони стають дорослими, повідомляє Daily Mail.

Причому такі дії часто мають більше значення, ніж спосіб життя самого чоловіка.

Професор Шарп з Единбурзького університету провів аналіз публікацій у світовій науковій періодиці, присвячених впливу різних факторів на здатність чоловіків до зачаття дитини. Результати аналізу опубліковані вжурнале Philosophical Transactions of the Royal Society B.

Як показало дослідження, одним з основних факторів, що впливають на фертильність чоловіка, є комплекс дій, яким піддавалася його мати під час вагітності. Найбільше значення, уклав Шарп, мають куріння і ожиріння матері, а також її контакт з пестицидами і вихлопними газами автомобілів.

У більшості випадків ці чинники завдають репродуктивного здоров'я чоловіки непоправної шкоди, у той час як ... Читати далі »
Просмотров: 750 | Добавил: Portugal | Дата: 20.04.2010 | Комментарии (0)

МОЗ за участю МВС та Служби безпеки розробив проект урядової постанови, яким буде розширено перелік наркотичних і психотропних речовин, заборонених в Україні, повідомляє видання "Дело".

У чорний список увійдуть рослини, які містять в собі галюциногенні речовини і використовуються в курильних сумішах. Також будуть заборонені синтетичні каннабіноїдів, які додаються до більшості курильних сумішей для досягнення сильного галюциногенного ефекту.

Зараз придбати такі суміші в Україні не складає особливих проблем. У містах працюють спеціальні магазини, жвава торгівля таким куривом йде в інтернеті і на вулицях у спеціальних автоматах.

Але як тільки документ набуде чинності, продаж, поширення і куріння таких сумішей в Україні стане кримінальним злочином.

Проект постанови, яким буде розширено перелік наркотичних і психотропних засобів, заборонених в Україні, вже готовий. Міністерство юстиції зараз закінчує його юридичну експертизу, і протягом декількох місяців воно ... Читати далі »
Просмотров: 752 | Добавил: Portugal | Дата: 12.04.2010 | Комментарии (0)

Люди, котрі часто спілкуються з алкоголіками, піддають себе ризику і самим почати зловживати міцними напоями, і навпаки - тверезий коло спілкування призводить до стримування від алкоголю навіть тих осіб, яким помірне споживання спиртного аж ніяк не протипоказане. Такі висновки дослідників, які вивчали цю проблему.

 «Люди, які постійно і багато п'ють, організуються в групи, що складаються з тих, хто їм подібний, набагато частіше, ніж можна було очікувати. Більше того: серед таких індивідуумів спостерігається своєрідна схильність до формування груп. Індивідуальні нахили до зловживання спиртним в таких групах посилюються і примножуються », - коментує результати свого і колег дослідження Нільс Розенквіст (Niels Rosenquist) з центральної клініки штату Массачусетс (Massachusetts General Hospital).

Учені вивчали дані про більш ніж 12 000 чоловік, які брали участь у великомасшта ... Читати далі »

Просмотров: 733 | Добавил: Portugal | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (0)



Экстази - наркотик вне закона. Американское агентство по борьбе с наркотиками классифицирует экстаз как наркотик из «Списка 1» опасных препаратов, которые никоим образом не используются в медицине. В «Списке 1» также такие наркотики, как героин, псилоцибин, ЛСД и мескалин, Наказание за хранение, распространение и изготовление экстази включает в себя штраф от 250 000 до 4 000 000 долларов и тюремное заключение сроком от количества, хранимого наркотика.

Трагично то, что экстази один из наиболее популярных наркотиков среди сегодняшней молодёжи. По некоторым оценкам, этот наркотик попробовали, по крайней мере, один раз более 10 миллионов человек, большинство из которых подростки и молодёжь. Многие из них стали постоянным потребителям, несмотря на его опасность. При употреблении с алкоголем экстази является чрезвычайно опасным и может, на самом деле, быть смертельным. Известны случаи, когда молодые люди умирали, приняв экстази всего лишь один раз.

Вред от этого «нарк ... Читати далі »

Просмотров: 707 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)


 Считается, что героин употребляют наркоманы со стажем. Среди любителей дискотек популярностью пользуются легкие синтетические наркотики: МДМА, в просторечии экстази. Ни для кого не секрет, что их можно купить почти в любом клубе. Вреда от них не меньше, чем от других наркотиков, но при этом любители клубных таблеток наркозависимыми себя не считают. Закон же не делает различий между торговцами героином и экстази.

На днях в Томске сотрудники милиции задержали группу наркоторговцев, которые в течение года снабжали город синтетическими наркотиками. Костяк группы состоял из трех человек, двое из которых являются братьями. Кстати, все трое из благополучных семей. Тем не менее, у них за плечами судимости за кражи и наркоманский стаж.

Наркотики они привозили в Томск из крупных городов европейской части России. Специализировались торговцы ... Читати далі »
Просмотров: 1163 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

СТИМУЛЯТОРЫ. АМФЕТАМИН, МЕТАМФЕТАМИН

Вещества, относящиеся к классу стимуляторов ЦНС(центральная нервная система), имеют свойства активизировать психическую деятельность, устранять физическую и психическую усталость. Во многих случаях это известные лекарственные средства, используемые в практике для лечения депрессивных состояний, нарколепсии (непреодолимого желания спать), для преодоления усталости, контролирования веса и снижения аппетита, а также лечения гиперкинезии у детей. Наиболее известные стимуляторы "черного рынка" наркотиков - кокаин, амфетамин, метамфетамин, эфедрон (последний особенно характерен для России до 1993-1994 года).
СТИМУЛЯТОРЫ - ЛЕКАРСТВЕННЫЕ СРЕДСТВА

Среди лекарственных стимуляторов ЦНС наиболее распространены:
o производные пурина - кофеин
o производные фенилалкиламина - амфетамин, декстроамфетамин, метамфетамин (в РФ запрещен), бензфетамин,фентермин, пара-хлорфентермин, фенфлурамин, эфедрин, псевдоэфедрин, d-норпсевдоэфедрин, метилэфед ... Читати далі »
Просмотров: 9105 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (3)




CYTISINUM* N07B A10**
Sopharma

СОСТАВ И ФОРМА ВЫПУСКА:

табл. п/о 1,5 мг, № 100 62,97 грн. Цитизин 1,5 мг


Прочие ингредиенты: сахар молочный, целлюлоза микрокристаллическая, магния стеарат, тальк, opadry II.

№ UA/2537/01/01 от 25.01.2005 до 25.01.2010


ФАРМАКОЛОГИЧЕСКИЕ СВОЙСТВА: алкалоид цитизин, являющийся активным компонентом препарата, оказывает Н-холиномиметическое действие. Эффект препарата состоит в возбуждении ганглиев вегетативной нервной системы, возбуждении дыхания рефлекторным путем, выделении адреналина из медуллярной части надпочечников, повышении АД. Механизм действия цитизина близок к механизму действия никотина, что дает возможность постепенно отвыкать от курения и одновременно предупреждает развитие абстинентных явлений ... Читати далі »

Просмотров: 1004 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Як правило, більшість людей на запитання про негативні наслідки куріння відповідають ствердно: мовляв? ми добре знаємо, що куріння є дуже шкідливим для нашого здоров’я. Але чи дає рівень їхніх знань підстави стверджувати про свідоме ставлення до власного здоров’я та вибору способу життя? Давайте розглянемо цю проблему більш детально, опираючись на показники, які демонструють, наскільки шкідливе й небезпечне куріння проти інших причин смертності й захворюваності.


Куріння призводить до розвитку трьох основних захворювань, які пов’язані з високим ризиком людини не тільки захворіти, але й померти від хвороби: рак легенів, хронічний бронхіт, емфізема та коронарна хвороба.
Численні дослідження дають підстави стверджувати, що куріння тютюну є причиною смертності від раку легень у 90% усіх випадків, від бронхіту й емфіземи – в 75%, й від хвороби серця майже 25% усіх випадків. Приблизно 25% „регулярних” курців сигарет передчасно помирає саме через куріння. Багато хто з них міг би ... Читати далі »
Просмотров: 1385 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)