Головна » 2010 » Квітень » 20 » Ожиріння і куріння під час вагітності знижують концентрацію сперми у синів - дослідження
09:47
Ожиріння і куріння під час вагітності знижують концентрацію сперми у синів - дослідження
Один із найбільших фахівців-репродуктологів Великобританії Річард Шарп прийшов до висновку, що ожиріння і куріння матері під час вагітності знижують концентрацію сперми у синів, коли вони стають дорослими, повідомляє Daily Mail.

Причому такі дії часто мають більше значення, ніж спосіб життя самого чоловіка.

Професор Шарп з Единбурзького університету провів аналіз публікацій у світовій науковій періодиці, присвячених впливу різних факторів на здатність чоловіків до зачаття дитини. Результати аналізу опубліковані вжурнале Philosophical Transactions of the Royal Society B.

Як показало дослідження, одним з основних факторів, що впливають на фертильність чоловіка, є комплекс дій, яким піддавалася його мати під час вагітності. Найбільше значення, уклав Шарп, мають куріння і ожиріння матері, а також її контакт з пестицидами і вихлопними газами автомобілів.

У більшості випадків ці чинники завдають репродуктивного здоров'я чоловіки непоправної шкоди, у той час як їх дію на дорослого чоловіка часто оборотно при припиненні контакту. Так, при курінні матері під час вагітності зниження концентрації сперми у сина може досягати 40 відсотків, а якщо він курить сам, цей показник рідко знижується більше, ніж на 10 відсотків

Можливою причиною цього може бути порушення розвитку яєчок у внутрішньоутробному періоді, яке виражається у зменшенні числа клітин Сертоллі, що підтримують необхідну середовище для дозрівання сперматозоїдів.
Переглядів: 749 | Додав: Portugal | Теги: куріння у вагітних, ожиріння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: