Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 »
Правда про екстазі 
Про те, як танці під екстазі змінюються похоронної музикою 
Екстазі - наркотик поза законом. Американська агенція з боротьби з наркотиками класифікує екстазі як наркотик з «переліку 1» небезпечних препаратів, які жодним чином не використовує медицина. У «переліку 1» також такі наркотики, як героїн, псілоцібін, ЛСД і мескалін. 
Екстазі або танці зі смертю? 
Трагічно те, що екстазі є одним з найпопулярніших наркотиків серед нинішньої молоді. За деякими оцінками, екстазі спробували принаймні один раз понад 10 мільйонів людей, переважно юнь та підлітки. 
Багато хто з них стали постійними споживачами екстазі незважаючи на його небезпеку. Вжитий з алкоголем екстазі є надзвичайно небезпечним і може, насправді, бути смертельним. Відомі випадки, коли молоді люди вмирали, прийнявши екстазі всього лише один раз. 
Шкода від екстазі, «наркотику для обраних» настільки значна, що кількість пацієнтів у реанімаційному відділенні зросла більш ніж на 1200% з тих пір, ... Читати далі »
Просмотров: 1235 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

100 г горілки - це 40 грамів отрути - етилового спирту - "одягненого" в 60 грамів води і різні екстракти. Прототип горілки виготовив у XI столітті перський лікар Ар-Разі, який першим виділив етанол методом перегонки. Рідина (горілка) використовувалася виключно в медичних цілях, бо Коран забороняє вживати алкоголь. В Європі першим перегонку спиртовмісної рідини виконав італійський монах-алхімік Валентіус. 
У Московії горілка з'явилася в кінці XIV століття. У 1386 році генуезьке посольство привезло до Московського улусу першу горілку ( «Aqua Vitae» - «жива вода») і представили її Наміснику Кублайхана, хану Дмітрію Донскому. Алхіміки Провансу пристосували винайдений арабами перегінний куб для перетворення виноградного сусла на спирт. Коран забороняє мусульманам вживати будь-які спиртні напої, тому араби використовували спирт для виробництва парфумів. В Європі від «Аквавіта» походять всі сучасні міцні напої: бренді, коньяк, віскі, шнапс. Отримана перегонкою перебродилого сусла летюча рі ... Читати далі »
Просмотров: 846 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Алкоголь - це етанол (етиловий спирт чи просто спирт), який виготовляють ферментацією цукрів (бродінням). Під словом алкоголь часто розуміють алкогольні напої - це назва для напоїв зі вмістом етилового спирту. Наркотична залежність від цих напоїв називається алкоголізм. Алкоголь належить до наркотичних отрут. 
Алкоголь у «чистому» вигляді, такому як етанол (95% медичний спирт), потрапивши в організм будь-яким шляхом і маючи певну концентрацію, викликає важке отруєння організму і, як правило, смерть. 

Алкоголь пригнічує центральну нервову систему, послаблює діяльність центрів самоконтролю і знижує здатність мислити розумно. Алкоголь у великих кількостях може викликати кому і навіть призвести до смерті. Алкоголізм це залежність. Змішувати алкоголь з лікарськими препаратами або забороненими наркотиками надзвичайно небезпечно і може бути фатально. Алкоголь впливає на мозок і викликає порушення координації рухів, сповільнює рефлекси, спотворює зорове сприйняття, викликає провали в ... Читати далі »
Просмотров: 874 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Героїн є забороненим наркотиком, що викликає сильну залежність. Героїн вживають мільйони людей по всьому світу. Вони нездатні подолати руйнівний для їхнього життя потяг приймати героїн кожного дня. Вони знають, що якщо припинити приймати героїн, то на них очікує жах ломки. 
Героїн, (подібно опіуму і морфію) виготовляють зі смоли рослин родини макових. Опіумний сік, схожий на молочко, одержують з коробочок насіння маку. Потім такий опіум очищується від домішок і перетворюється на морфій, а при подальшому очищенні в різні форми героїну. 
Вживають героїн переважно за допомогою ін'єкцій, що створює ризик заразитися ВІЛ або іншою інфекцією на додачу до мук, викликаних наркотичною залежністю. 

Героїн відрізав мене від решти світу. Мої батьки вигнали мене. Мої друзі і брати не хотіли більше мене бачити. Я залишилася зовсім одна. 
Свiтлана 

Героїн і його походження 

Вперше героїн було виготовлено у 1898 році в Німеччині фармацевтичною компанією «Байєр» і було пост ... Читати далі »
Просмотров: 944 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Що криється в димі наркотику, який роз'їдає людину зсередини? 

Марихуана - один з найпоширеніших наркотиків у світі. Марихуана для багатьох стала так званим "засобом від стресу". Наркотики забирають мільйони життів кожен рік, але найбільше занепокоєння викликає те, з якою швидкістю наркоманія губить молодь, і чим це загрожує в майбутньому для всього світу. Ця інформація для тих людей, в житті яких марихуана (конопля) зайняла певне місце, тих хто чув про неї або пару разів палив, для тих хто вважає, що марихуана це не наркотик і намагається переконати в цьому себе та інших. Тому ми хочемо надати правдиву інформацію про небезпеку наркотиків. Марихуана це наркотик. На жаль, є ті, хто пропагує вживання марихуани і робить це, з власних корисливих інтересів. Це підтверджувалося вже не раз, тому не варто навіть сумніватися. 

Марихуана (конопля) - це висушені квіти, насіння та листя рослини індійської коноплі. На вулицях її називають по-різному: план, анаша, солома, зелень, трави ... Читати далі »
Просмотров: 3108 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Що таке кокаїн? 

Kокаїн - це наркотик у формі порошку (кокаїн) або кристалічної формі (крек). Зазвичай кокаїн вживають з цукром, новокаїном, амфетаміном та іншими препаратами схожими на новокаїн. Отриманий з листя коки, кокаїн спочатку був синтезований як знеболюючий засіб. Найчастіше кокаїн нюхають. Порошок потрапляє в кров через тканини носу. Іноді кокаїн ковтають або втирають в інші слизові тканини, наприклад, у ясна. Щоб досягти якнайшвидшого потрапляння наркотику в тіло, деякі наркомани кокаїн вводять в кров, це однак, дуже сильно підвищує ризик передозування. Вдихаючи кокаїн у вигляді диму чи пари, прискорюють процес поглинання з меншим ризиком для життя, ніж при уколах. 

Кокаїн, смертельний білий порошок 
Кокаїн - один із самих підступних наркотиків, відомих людству.  

Варто лише почати вживати кокаїн, як стає практично неможливо позбутися його влади. Фізіологічнококаїн стимулює розташовані в мозку нервові закінчення що відслідковують зміни в тілі, виклик ... Читати далі »
Просмотров: 1526 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Наркоманія в Україні, на думкку спеціалістів, давно набула вигляду епідемії. Кількість людей, які вживають наркотики, офіційно становить близько 100 000. Реальна цифра, за оцінками МВС, у 10–12 разів більше, і може скласти 600–800 тисяч, а тенета наркобізнесу ловлять нових жертв. За даними Інтерполу, в країні зареєстровано близько 70 тисяч розповсюджувачів наркотиків. Дослідження показали, що середній вік початку прийому наркотиків – 13–15 років, а в деяких містах нашої країни ще менший – 9–13 років. Середня тривалість життя людини після початку регулярного прийому наркотиків складає 7 років. Наркомани рідко доживають до 30-річного віку. Є багато причин, які змушують людину за допомогою наркотиків шукати "кращого життя”, але це життя без майбутнього.

З чого все почалось
Досвід вживання людьми наркотичних речовин вимірюється тисячоліттями. Початкове вживання наркотиків було пов’язане з релігійними та побутовими звичаями. Наркотики почали використовуватись служителями різних ре ... Читати далі »
Просмотров: 1015 | Добавил: Portugal | Дата: 28.03.2010 | Комментарии (0)

Кількість наркоманів зростає в усьому світі, в тому числі і в Україні. Наркоманія в Україні, на думку спеціалістів, давно набула ознак епідемії. Кількість людей, які вживають наркотики близько 100 тисяч (за офіційними даними). Реальна цифра людей, що вживають наркотики, за оцінками МВС, в 10-12 разів більша, і складає 800-900 тисяч, а тенета наркобізнесу ловлять все нові жертви. За даними Інтерполу, в Україні зареєстровано 65 тисяч розповсюджувачів наркотиків.

Молоді необхідно усвідомити, що вживання наркотиків не просто шкодить здоров’ю людини, а й знищує, вбиває її. Наркоманія – це насамперед проблеми молоді. Дослідження показали, що середній вік початку прийому наркотиків – 13-15 років, а в деяких містах нашої країни ще менший – 9-13 років. Наркоманія – це важка хвороба, яка дуже швидко розвивається. Середня тривалість життя людини після початку регулярного прийому наркотиків становить 7 років. Наркомани рідко доживають до 30-річного віку. Як свідчать дослідження, часто вжива ... Читати далі »
Просмотров: 1760 | Добавил: Portugal | Дата: 28.03.2010 | Комментарии (0)

Алкогольна інтоксикація

У періоді дії етанолу на організм виділяють дві фази: резорбції (всмоктування) та елімінації (виведення). Час від прийому спиртних «напоїв» до моменту досягнення максимальної концентрації в крові складає період резорбції. Швидкість всмоктування етанолу в період резорбції неоднакова. Так, поки етанол знаходиться в шлунку, резорбція досить повільна, потім, по мірі його надходження в тонку кишку швидкість всмоктування зростає, а в самому кінці фази резорбції всмоктування знову сповільнюється. Вважається, що залежно від індивідуальних особливостей організму період всмоктування може збільшитися майже в 2,5 рази (до 2-6 годин), але для кожної конкретної людини цей час є достатньо постійним. У фазі резорбції насичення етанолом органів і тканин відбувається швидше, ніж його окислення і виведення, саме тому спостерігається підвищення його концентрації в крові. Етанол розподіляється в організмі людини, за даними більшості дослідників, в 64% маси ті ... Читати далі »
Просмотров: 2709 | Добавил: Portugal | Дата: 28.03.2010 | Комментарии (0)

null

   Так-так, це ніяка не помилка.. Настав час    поговорити і про таку проблєму, пов’язану із пивом.  Як виявилося - багато хто схиляється і ... Читати далі »

Просмотров: 2713 | Добавил: Portugal | Дата: 28.03.2010 | Комментарии (0)