Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 11 12 »
«Із настанням осені у мене значно погіршився стан шкіри. Постійно з’являються висипання, від літа залишилися пігментні плями. Косметичні засоби, якими користуюся, не допомагають. Підкажіть, будь ласка, чи є народні засоби, які допоможуть позбутися моїх проблем» Аліна Л., м. Чернівці.

За словами Наталії ВОЛОЩУК, лікаря-косметолога, осінні овочі та фрукти ідеально підходять для догляду за шкірою обличчя.

– Використовуючи їх, невдовзі ви переконаєтеся, що результати перевершать усі очікування. Вдома готувати й застосовувати різноманітні косметичні засоби із природних інгредієнтів дуже легко, – говорить Наталія Василівна. – Єдине застереження: у разі алергії варто припинити використання природної косметики і звернутися до лікаря.

Для очищення – морська сіль і айва

Очищення обличчя – основна процедура. Її потрібно здійснювати щоранку.

– До півсклянки вершків додайте столову ложку морської солі, ретельно розмішайте. Обережно нанесіть суміш на обличчя, ун ... Читати далі »
Просмотров: 661 | Добавил: Portugal | Дата: 07.10.2010 | Комментарии (0)

Мы не можем представить себе сна без уютной мягкой подушки, а ведь было время, когда это считалось изысканной роскошью.

Изначально идея подушки была в том, чтобы поддерживать знатным дамам прическу, так считали в Древнем Египте. Но в Греции появились первые мягкие подушки, которые подчеркивали комфорт и роскошь спальни. На Древнем Востоке подушки пользовались наибольшей популярностью. В гостиных султанов на софах лежали расписные подушки с кистями, бахромой. На Руси вышитые подушки всегда были частью девичьего приданого. Бедняки ... Читати далі »

Просмотров: 728 | Добавил: Portugal | Дата: 07.10.2010 | Комментарии (1)

- Комп'ютери, ноутбуки та інша техніка, без якої не можна уявити сучасний світ, найкоротший шлях до старості і зморшок, - стверджує англійський косметолог Майкл Прейгер.


За словами експерта, у жінок, які багато часу проводять за комп'ютером, шкіра старіє раніше, ніж у жінок, робота яких не пов'язана з ПК.

- З усіх моїх клієнток ознаки раннього старіння обличчя спостерігаються у тих жінок, які багато часу проводять за комп'ютером за службовим обов'язком або з метою розважитися, наприклад, пограти в комп'ютерні ігри. На жаль, здорова, красива шкіра і комп'ютер - речі несумісні, - констатує доктор Прейгер. Значить, доведеться вибирати: робота чи обличчя без зморшок?

Зморшки люблять комп'ютер і трудоголіків

Через те, що раннє старіння шкіри від комп'ютера та офісної техніки у наші дні, на жаль, явище поширене, доктор Прейгер і його колеги-косметологи придумали спецтермін - «комп'ютерне обличчя».

Які ознаки постарілого від комп'ютера обличчя? Набряклі ... Читати далі »
Просмотров: 674 | Добавил: Portugal | Дата: 28.09.2010 | Комментарии (0)

Как сохранить здоровье шеи, если ваша работа связана с постоянным сидением у компьютера? На вопросы читателей отвечает врач-нейрохирург Иван Викторович Волков.



«Весь рабочий день я провожу за компьютером. Недавно у меня заболела шея. Врачи считают, что это связано с шейным остеохондрозом. После лечения боль прошла, но остался звон в ухе. По совету доктора принимаю БАД «Гинкго Билоба», но шум в ухе остается. Как от него избавиться?»



– Звон в ухе может быть симптомом остеохондроза. Существует некая анатомическая особенность, характерная только для шейных позвонков.



Изменения в этой области могут приводить к спазмам или даже сдавливанию позвоночной артерии. Из-за этого может изменяться и кровоток в ней. Сосудистые нарушения в свою очередь вызывают шум и звон в ушах, пишет women.itop.net.



Однако вероятность того, что из всех ветвей позвоночных артерий страдают только те, что имеют отношение к слуху, довольно мала. Поэтому остеохон ... Читати далі »
Просмотров: 809 | Добавил: Portugal | Дата: 28.09.2010 | Комментарии (0)

Просмотров: 968 | Добавил: Portugal | Дата: 31.08.2010 | Комментарии (0)

 Чувствуете усталость и вялость? Решение, которое советуют терапевты, может на первый взгляд показаться неожиданным - психологи рекомендуют почаще выбираться на природу.

По словам специалистов Университета Рочестера и Virginia Commonwealth University /США/ и Университета МакЖилль и Concordia University /Канада/, прогулки, пикники и походы в зелёные природные зоны обладают положительным эффектом не только на физическое, но и психическое и социальное самочувствие. Природа - это незаменимый ресурс для психо-эмоционального здоровья, убеждён профессор Ричард Райан. Именно поэтому лучший способ снять напряжение или стресс - это сбежать из "каменных джунглей” города на природу, уверяют психологи.

Эксперты провели отдельные эксперименты с участием 537 студентов в реальных и воображаемых ситуациях. В одном из экспериментов участники 15 ми ... Читати далі »
Просмотров: 743 | Добавил: Portugal | Дата: 25.07.2010 | Комментарии (0)

  Проведенные исследования показали, что у женщин, куривших во время беременности, значительно чаще рождаются дети с такими врожденными дефектами как косолапость. По данным исследований, риск косолапости среди детей матерей, куривших в течение первых трех месяцев беременности, выше на 34%. Если курение матери сочетается с наследственным фактором, то риск косолапости возрастает в 20 раз. 




Исследователи заявляют: большинство женщин склонны обманывать себя, полагая, что курение "легких" сигарет ... Читати далі »
Просмотров: 704 | Добавил: Portugal | Дата: 08.07.2010 | Комментарии (0)

Ті, хто ігнорують обід, ризикують залишитися без здоров'я. До такого висновку прийшли британські вчені. 

Фахівці провели опитування і встановили, що трудоголіки страждають не від поганих звичок, а від безперервної праці. Їх гублять, говорять вчені, нерухомість, а також небажання брати відпустку і лікарняний у разі нездужання і стресу. А результат такий: досить тривала або хронічний біль у спині, зайва вага, депресія, захворювання серця, інсульти.

У ході опитування також встановлено, що ті, хто трудиться в режимі non-stop, частіше за інших схильні до психічних розладів. Їхнє життя - одвічний стрес, оскільки організм не отримує перепочинку.
Просмотров: 680 | Добавил: Portugal | Дата: 21.06.2010 | Комментарии (0)

Схоже, лікарям доведеться переглянути свої рекомендації щодо безпечних доз алкоголю. Нові дані говорять про те, що їх просто не буває.

Багато років нам говорили, що вживання 4-5 доз алкоголю на тиждень (нагадаємо, одна доза, або "дрінк", дорівнює приблизно 15 мл чистого спирту, тобто чарці горілки, келиху вина, банці пива) безпечно. Доповідь професора Андреа Баккареллі з Університету Мілана (Італія) викликав сенсацію на щорічній конференції Американської асоціації з вивчення раку. Його група довела, що алкоголь навіть в цих кількостях прискорює старіння і підвищує ризик розвитку раку.

Виявилося, що спиртне і в малих дозах пошкоджує теломери - кінцеві ділянки хромосом, існування яких ще в 1971 році передбачив радянський біолог Олексій Оловніков, а потім підтвердили експериментально інші вчені. Теломери вважають нашими біологічним годинником: з кожним циклом поділу клітини вони коротшають, а коли їх ресурс вичерпано, клітина втрачає здатність ділитися і вмирає. Виявилося, ... Читати далі »
Просмотров: 624 | Добавил: Portugal | Дата: 06.05.2010 | Комментарии (0)

 Ученые подтвердили, что полезные вещества зеленого чая, известного своими мощными антиоксидантными свойствами, проникают в ткани глаза и помогают в предотвращении развития ряда глазных болезней


Впервые офтальмологам Китайского университета Гонконга удалось обнаружить, что сетчатка и другие ткани глаза поглощают вещества зеленого чая - катехины, которые способны предотвратить развитие глаукомы и другим распространенных опасных глазных болезней. До этого открытия оставалось неясным, могут ли катехины из напитка попадать в желудок, а из желудочно-кишечного тракта - в глазные ткани, сообщает ресурс MIGnews.com.

Биологи провели эксперимент на лабораторных крысах, которым давали пить зеленый чай. Анализ тканей глаза точно показал, что глазные структуры поглощают значительное количество катехинов.

Положительный эффект катехинов зеленого ... Читати далі »
Просмотров: 702 | Добавил: Portugal | Дата: 23.04.2010 | Комментарии (0)