Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 10 11 12

   Алкоголі́зм (пия́цтво) — найбільш поширений вид наркоманії, що характерний психо-фізичною залежністю від алкоголю, основою якої є наявність алкоголю в о ... Читати далі »
Просмотров: 799 | Добавил: Portugal | Дата: 27.03.2010 | Комментарии (0)

Подолання алкоголізму та наркоманії неможливе без з'ясування причин цих негативних явищ. 

Найчастіше до алкоголізму та наркоманії підлітки вдаються через життєвий досвід, помилки в шкільному та сімейному вихованні. Наркологи та психіатри на перше місце ставлять патологію розвитку особистості, тобто спадкові вади у функціонуванні вищої нервової діяльності. Це, насамперед, діти з психопатичними рисами характеру, невротичні, емоційно нестійкі, розумове відсталі. 

На думку психологів, жодна з цих причин не є тою, що безпосередньо детермінує виникнення бажання вживати алкоголь чи нарко­тики. Справді, ми знаємо, що багато дітей виховується у складних сім'ях, які мають низький культурний рівень, однак далеко не всі вони стають алкоголіками чи наркоманами. З другого боку, більшість дітей, що стоять на обліку в психоневрологічних диспансерах (тобто мають значні відхилення у розвитку нервової діяльності), все ж таки знаходять своє місце у самостійному житті. Таким чином, детермінан ... Читати далі »
Просмотров: 1815 | Добавил: Portugal | Дата: 27.03.2010 | Комментарии (0)

Формування шкідливих звичок.

Алкогольні напої та їх вплив на організм людини.

а) вплив алкоголю на систему травлення;

б) вплив алкоголю на органи кровообігу;

в) вплив алкоголю на нервову систему;

Пониження працездатності, внаслідок алкоголізму.

Шкідливий вплив алкоголю на потомство.

Під ростковий алкоголізм.

Антиалкогольне виховання.

1.В умовах сучасного науково-технічного пронесу людина керую складними машинами і автоматами, користується мобільним зв’язком, володіє комп’ютером, приймає важливі рішення в складних економічних та політичних ситуаціях. Саме тому людина мусить володіти комплексом медично-біологічних і соціальних якостей, які визначають її надійність у професійній діяльності, в розумовому та фізичному розвитку. Шкідливі звички негативно впливають на здоров’я, активність, розумову та фізичну працездатність, на оперативне мислення, увагу, пам’ять.

2.Вживання алкогольних напоїв викликає у людини стан ейфорії ... Читати далі »
Просмотров: 1828 | Добавил: Portugal | Дата: 27.03.2010 | Комментарии (0)

1-10 11-20 ... 91-100 101-110 111-113