Головна » 2010 » Квітень » 23 » Ежедневно алкоголь убивает 40 украинцев: за год каждый выпивает 82 литра спиртного
16:23
Ежедневно алкоголь убивает 40 украинцев: за год каждый выпивает 82 литра спиртного
Щодня алкоголь вбиває 40 українців. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив екс-міністр охорони здоров'я України професор Микола Поліщук. За його словами, сьогодні основними причинами захворюваності та смертності в Україні є нездоровий спосіб життя, зокрема, зловживання тютюном та алкогольними напоями.

"За статистикою 2009 року, на одного українця (включаючи новонародженого і людини старшого віку) в рік довелося 82 літри спиртного (пива, вина, горілки). Якщо порівняємо до спожитого рибою, м'ясом, салом, то цих продуктів - 82,5 кілограма на людини ", - відзначив Поліщук, передає УНІАН.

Він підкреслив, що повністю підтримує дії влади, спрямовані на зменшення шкідливого впливу тютюну та алкоголю, а саме - збільшення акцизів на ці продукти, обмеження місць продажу, заборона на продаж неповнолітнім.

"Світовий досвід свідчить, що недоступність в ціні, можливості придбати, недоступність вживання в громадських місцях - дієвих заходів. Якщо ми хочемо мати здорову націю, ми повинні це зробити", - сказав Поліщук. На його думку, надзвичайно важливо також виконання закону, який вже набув чинності, про заборону споживання алкогольних і слабоалкогольних напоїв у громадських місцях.

А ось перші місяці реалізації закону про обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв виявили, що загроза підліткового алкоголізму в Україні набагато більша, ніж вважалося раніше. Про це на початку квітня заявив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.

"Українське суспільство поки що не зрозуміло загрози підліткового алкоголізму в країні. Саме цим можна пояснити той факт, що, не дивлячись на прийняття закону, не дивлячись на певну просвітницьку роботу, міліція досі фіксує розпивання алкогольних напоїв на дитячих майданчиках, в парках, скверах, спортивних зонах та інших громадських місцях громадянами країни, в тому числі і неповнолітніми ", - сказав віце-спікер.

В історії була вже не одна спроба подолати алкоголізм. Чого тільки варта сухий закон від Михайла Гарбачева, коли були нещадно знищені всі виноградники.

Зараз, з колишніх радянських республік, найбільш активно борються з пияцтвом та самогоноварінням в Білорусі. Спиртне там можна купити тільки вдень і тільки в магазинах. При МВС створена спеціальна гаряча лінія. А що сховалися в лісах самогонників відловлюють за допомогою літака-розвідника.

Білоруси п'ють не менше, ніж, скажімо, українці - 5,5 і 6 літрів чистого спирту на рік на кожну людину. А ось росіяни примудряються випивати 18 літрів, і це критичний показник.
Переглядів: 674 | Додав: Portugal | Теги: алкоголь вбиває | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: