Головна » 2010 » Березень » 31


Экстази - наркотик вне закона. Американское агентство по борьбе с наркотиками классифицирует экстаз как наркотик из «Списка 1» опасных препаратов, которые никоим образом не используются в медицине. В «Списке 1» также такие наркотики, как героин, псилоцибин, ЛСД и мескалин, Наказание за хранение, распространение и изготовление экстази включает в себя штраф от 250 000 до 4 000 000 долларов и тюремное заключение сроком от количества, хранимого наркотика.

Трагично то, что экстази один из наиболее популярных наркотиков среди сегодняшней молодёжи. По некоторым оценкам, этот наркотик попробовали, по крайней мере, один раз более 10 миллионов человек, большинство из которых подростки и молодёжь. Многие из них стали постоянным потребителям, несмотря на его опасность. При употреблении с алкоголем экстази является чрезвычайно опасным и может, на самом деле, быть смертельным. Известны случаи, когда молодые люди умирали, приняв экстази всего лишь один раз.

Вред от этого «нарк ... Читати далі »

Просмотров: 705 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)


 Считается, что героин употребляют наркоманы со стажем. Среди любителей дискотек популярностью пользуются легкие синтетические наркотики: МДМА, в просторечии экстази. Ни для кого не секрет, что их можно купить почти в любом клубе. Вреда от них не меньше, чем от других наркотиков, но при этом любители клубных таблеток наркозависимыми себя не считают. Закон же не делает различий между торговцами героином и экстази.

На днях в Томске сотрудники милиции задержали группу наркоторговцев, которые в течение года снабжали город синтетическими наркотиками. Костяк группы состоял из трех человек, двое из которых являются братьями. Кстати, все трое из благополучных семей. Тем не менее, у них за плечами судимости за кражи и наркоманский стаж.

Наркотики они привозили в Томск из крупных городов европейской части России. Специализировались торговцы ... Читати далі »
Просмотров: 1160 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

СТИМУЛЯТОРЫ. АМФЕТАМИН, МЕТАМФЕТАМИН

Вещества, относящиеся к классу стимуляторов ЦНС(центральная нервная система), имеют свойства активизировать психическую деятельность, устранять физическую и психическую усталость. Во многих случаях это известные лекарственные средства, используемые в практике для лечения депрессивных состояний, нарколепсии (непреодолимого желания спать), для преодоления усталости, контролирования веса и снижения аппетита, а также лечения гиперкинезии у детей. Наиболее известные стимуляторы "черного рынка" наркотиков - кокаин, амфетамин, метамфетамин, эфедрон (последний особенно характерен для России до 1993-1994 года).
СТИМУЛЯТОРЫ - ЛЕКАРСТВЕННЫЕ СРЕДСТВА

Среди лекарственных стимуляторов ЦНС наиболее распространены:
o производные пурина - кофеин
o производные фенилалкиламина - амфетамин, декстроамфетамин, метамфетамин (в РФ запрещен), бензфетамин,фентермин, пара-хлорфентермин, фенфлурамин, эфедрин, псевдоэфедрин, d-норпсевдоэфедрин, метилэфед ... Читати далі »
Просмотров: 9104 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (3)




CYTISINUM* N07B A10**
Sopharma

СОСТАВ И ФОРМА ВЫПУСКА:

табл. п/о 1,5 мг, № 100 62,97 грн. Цитизин 1,5 мг


Прочие ингредиенты: сахар молочный, целлюлоза микрокристаллическая, магния стеарат, тальк, opadry II.

№ UA/2537/01/01 от 25.01.2005 до 25.01.2010


ФАРМАКОЛОГИЧЕСКИЕ СВОЙСТВА: алкалоид цитизин, являющийся активным компонентом препарата, оказывает Н-холиномиметическое действие. Эффект препарата состоит в возбуждении ганглиев вегетативной нервной системы, возбуждении дыхания рефлекторным путем, выделении адреналина из медуллярной части надпочечников, повышении АД. Механизм действия цитизина близок к механизму действия никотина, что дает возможность постепенно отвыкать от курения и одновременно предупреждает развитие абстинентных явлений ... Читати далі »

Просмотров: 1002 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Як правило, більшість людей на запитання про негативні наслідки куріння відповідають ствердно: мовляв? ми добре знаємо, що куріння є дуже шкідливим для нашого здоров’я. Але чи дає рівень їхніх знань підстави стверджувати про свідоме ставлення до власного здоров’я та вибору способу життя? Давайте розглянемо цю проблему більш детально, опираючись на показники, які демонструють, наскільки шкідливе й небезпечне куріння проти інших причин смертності й захворюваності.


Куріння призводить до розвитку трьох основних захворювань, які пов’язані з високим ризиком людини не тільки захворіти, але й померти від хвороби: рак легенів, хронічний бронхіт, емфізема та коронарна хвороба.
Численні дослідження дають підстави стверджувати, що куріння тютюну є причиною смертності від раку легень у 90% усіх випадків, від бронхіту й емфіземи – в 75%, й від хвороби серця майже 25% усіх випадків. Приблизно 25% „регулярних” курців сигарет передчасно помирає саме через куріння. Багато хто з них міг би ... Читати далі »
Просмотров: 1384 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Нарушения познавательных функций при употреблении конопли

Гашишисты могут потреблять каннабис ежедневно на протяжении многих лет, что вызывает неоспоримые хронические нарушения познавательных функций, отмечаемые большинством авторов (см. Pope et al, 1995; Wert and Raulin, 1986).

В одном тщательно выполненном исследовании Block и Ghoneim (1993) продемонстрировали, что интенсивное и продолжительное злоупотребление марихуаной (в среднем более 7 раз в неделю на протяжении 6 лет) у молодых людей (преимущественно мужчин) вызывало заметные ухудшения в воспроизведении запомненного материала (тест Bushke), устной речи и математических способностях, - по сравнению с хорошо согласованной контрольной группой. В этих исследованиях различия в потреблении алкоголя и других наркотиков были учтены и не имели существенного значения. Solowij (1995) показал нарушения селективного внимания и вызванных потенциалов у бывших потребителей каннабиса, воздерживавшихся от его приема от 6 месяцев до ... Читати далі »
Просмотров: 1188 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Що таке кальян?

Кальян (або шиша, борі, хука, хугга, наргіла, аргіла, наргіле, waterpipe, hubble-bubble, hubbly-bubbly, облі-боблі, джаджір, боурі, гоза, гоуза, джоуза, чилім) призначений для куріння спеціального тютюну з фільтрацією і охолоджуванням диму водою. У Єгипті, наприклад, віддають перевагу так званій «шиші», яку багато туристів по співзвуччю приймають за гашиш. Це не так. «Шиша» називають суміш іранського тютюну з густим цукровим сиропом з додаванням в невеликій кількості трави бетель.

Як влаштований кальян, традиції куріння

Кальян складається з чотирьох частин: мундштука, верхівки, трубки і колби з водою. Верхню частину трубки відливали з металу. Поверхню покривали чеканкою. Мундштук для куріння трубки вирізували з дерева або металу. Деякі мундштуки - справжні витвори мистецтва. У Османській імперії мундштуки виготовляли з янтарю. Вважалося, що цей камінь вбиває мікроби. Останні частини курильної трубки виробляли ремісн ... Читати далі »
Просмотров: 1090 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Перелік наркотичних засобів та психотропних речовин, обіг яких у Російській Федерації заборонено відповідно до законодавства Російської Федерації та міжнародними договорами Російської Федерації.

 Наркотичні засоби
 Алілпродін
 Альфамепродін
 Альфаметадол
 Альфа-метілфентаніл
 Альфа-метілтіофентаніл
 Альфапродін
 Альфацетілметадол
 Анілерідін
 Ацетил-альфаметілфентаніл
 Ацетилгідрокодеін
 Ацетильований опій
 Ацетилкодеїн
 Ацетилметадол
 Ацеторфін
 БДБ [L-(3,4-метілендіоксіфеніл)-2-бутанамін]
 Безітрамід
 Бензетідін
 Бензілморфін
 Бета-гідроксі-3-метілфентаніл
 Бета-гідроксіфентаніл
 Бетамепродін
 Бетаметадол
 Бетапродін
 Бетацетілметадол
 Гашиш (анаша, смола канабісу)
 Героїн (діацетілморфін)
 Гідрокодон
 Гідрокодона фосфат
 N-гідроксі-МДА
 Гідроксіпетідін
 Гідроморфінол
 Гідроморфон
 Дезоморфін
 Діампромід
 Діацетілморфін (героїн)
 Дігідроморфін
 Діменоксадол
 N-Діме ... Читати далі »
Просмотров: 1349 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

ЯК ПРАЦЮЮТЬ ПСИХІАТРИЧНІ ПРЕПАРАТИ

Тіло - то є надзвичайно складний біохімічний пристрій, хімічні реакції і потоки якого ритмічні і гармонють одне з одним. Їх перебігу притаманні особливі послідовності, певні співвідношення та точно вимірені швидкості течії. Коли в тіло вводиться чужа речовина, така як психотропні препарати, ці потоки і внутрішні механізми розрегульовются. Препарати можуть прискорити, сповільнити, зупинити, нагнітати зайве або припинити течію критично важливих складових обміну речовин.

 Ось чому психіатричні ліки викликають побічні ефекти. Насправді, саме в цьому і полягає їх дія. Вони нічого не лікують. Проте, людське тіло наділено неперевершеною здатністю витримувати такі втручання і захищатися від них. Різні системи організму обороняються, прагнуть переробити чужу речовину, і напружено працюють над тим, щоб нівелювати її вплив на тіло.

 Але організм не може опиратися нескінченно довго. Рано чи пізно, його системи починають ламатися. Щось схоже в ... Читати далі »
Просмотров: 1433 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Насвай (насибай, нас) - нікотиновмісний продукт, наркотик. Насвай - це маленькі зелені кульки, зерна з неприємним запахом і смаком. 
Насвай виготовляють удома. Основними компонентами насваю є махорка або тютюн, раніше - рослина "нас”. До складу також може входити: гашене вапно (замість вапна може використовуватися курячий послід або верблюжий кізяк), компоненти з різних рослин, олія. Щоб поліпшити смак в насвай іноді додають приправи. Насвай легко виготовити і він має низьку собівартість. 
Більшість компонентів суміші мають виконувати формоутворюючу функцію при гранулюванні пилоподібних відходів тютюнового виробництва. Вапно змінює кислотність середовища і сприяє всмоктуванню нікотину в кров через слизову оболонку ротової порожнини. 
Насвай за зовнішнім виглядом описують по-різному. В одних випадках насвай це зелені кульки, в інших сірувато-коричневий порошок. Свіжий насвай виглядає як великі, просочені, зелені зерна, а несвіжий більше схожий на порошок і має майже чорний колі ... Читати далі »
Просмотров: 2289 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Підступний стимулятор заманює до тенет виснаження ... або смерті. 

Що таке метамфетамін? 
Метамфетамін або МЕТ - це білий кристалічний наркотик. 
Приймають метамфетамін ін'єкціями, вдихають (інгаляції через ніс), або курять. Метамфетамін також вживають орально, але будь-який спосіб розвиває однаково сильну пристрасть. Метамфетамін викликає помилкове відчуття щастя й успіху, приливу впевненості, гіперактивності та енергії. Вони тривають зазвичай від 6 до 8 годин, але можуть тривати до 24 годин. 
Вживаєш метамфетамін, отримуєш задоволення вже з першого прийому, але вже з першого прийому життя починає руйнуватися. 

Що таке Первітін? 
Первітін це вітчизняна назва метамфетаміна. Первітін (метамфетамін) заборонений законом і відноситься до класу кокаїну і інших потужних вуличних наркотиків. Ось його найбільш поширені вуличні назви: гвинт, лід, фен, меф, амфа, фенамін, метамфетамін, фєня, крейда, швидкість і СНІД. 

Первітін (метамфетамін) недорогий наркотик, я ... Читати далі »
Просмотров: 1592 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Інгалянти - це хімічні речовини, що містяться в таких товарах для побуту, як різні аерозолі, рідини для чистки, клей, фарби, розчинники для фарби, рідини для зняття лаку, амілнітріт і газ для запальничок. Їх нюхають або вдихають. 

Інгалянти впливають на мозок. Вдихання цих речовин через ніс або рот може призвести до незворотних фізичних та психічних порушень. Ці наркотики викликають кисневе голодування організму і змушують серце битися швидше і в нерівному ритмі. Люди, які вдихають інгалянти, можуть втратити відчуття запаху, страждають від нудоти, носових кровотеч, у них можуть розвинутися захворювання печінки, легень і нирок. Тривале вживання може призвести до зменшення м'язової маси, ослабити тонус і силу. Інгалянти можуть зробити людей нездатними нормально працювати, говорити і мислити. Найбільшої шкоди інгалянти завдають мозку, коли токсичні випаровування вдихають прямо в носові пазухи. 

Інгалянти, вуличні назви: 
• Місячний газ 
• Роздягальна 
• Веселий газ  ... Читати далі »
Просмотров: 817 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Правда про знеболюючі: до пастки цих медичних наркотиків потрапили десятки тисяч людей, які шукають порятунку від болю і нездужання. 

Оксікодон - потужне знеболююче. 

Це дозволена наркотична речовина, що призначається за рецептом при сильному болю. Виготовляють з безліччю торгових марок: "Перкодон", "Перкоцет", "Тілокс", "Роксіцет", "Роксікодон", "Ендоцет", "Оксіконтін" та інші. У формі таблеток ця речовина є лікарським засобом, обіг якого контролюється. Коли цим наркотиком починають зловживати, його перетирають на порох і нюхають, жують або змішують з водою і вводять внутрішньовенно, що дозволяє наркотику швидко потрапити в мозок. Такий же потужний, як і героїн, оксікодон аналогічним чином впливає на нервову систему. Зловживання знеболюючими викликає залежність, як складніше за все лікується. 

Кодеїн 
Торгові Марки: "кодеїн" 
Вуличні Назви: Катюха, коду, пендаль, помідор, пончики, пурун, пульман 

Дігіроксікодеін 
Торгові Марки: "Хідонан", "Пенталгі ... Читати далі »
Просмотров: 1256 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

«Стимулятори за рецептом», що руйнують щорічно тисячі юних життів. 
Що таке «Ріталін»? 

Ріталін - це загальна назва метілфенідату. Його класифіковано управлінням з лікарських препаратів США, як препарат другої групи на рівні з кокаїном, морфіном та амфетамінами. Ріталін заборонено підліткам через його стимулюючий ефект. 
Навіть коли ріталін або амфетаміни використовують за призначенням лікаря, вони можуть мати серйозні побічні дії, а також невроз, безсоння, розлади апетиту, зміни пульсу, проблеми з серцево-судинною системою, втрату ваги. 
Виробники підтверджують, що ріталін викликає залежність. 
У червні 2005 року управління США у боротьбі з наркотиками видрукувало серію рекомендацій із застереженнями про те, що ріталін та його похідні можуть викликати галюцинації, думки про самогубство, психопатичну поведінку, а також агресивну поведінку і насильство до навколишніх. 
Один з авторів описав це так: «Батькам ніколи не говорять: " Так, до речі, діти чомусь вмирають ч ... Читати далі »
Просмотров: 1008 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Правда про ЛСД 
ЛСД набрав своєї популярності та широкого розповсюдження в 1960-х роках. ЛСД знову стає модним серед молоді. 
ЛСД продають у капсулах, таблетках і в рідкій формі. Спеціальний папір вимочують в ЛСД, а потім його нарізують на квадратики, ("марки") з малюнками. Кожен такий квадратик ЛСД являє собою одну дозу. Іноді ЛСД (LSD) приймають у рідкому вигляді, у вигляді крапель (так з'явився вислів «drop the acid» - буквально «капнути кислоти», а також одна з назв «кислота») або вводять в кров чи у м'язи. 

ЛСД є донині одним із найсильніших наркотиків і однією з найотруйніших хімічних речовин на Землі. ЛСД добувають із лізергінової кислоти, що видобувається з мікроскопічного грибка який паразитує на житі та інших зернових культурах. Наслідки від прийому ЛСД непередбачувані. Крихітна доза ЛСД може наркомана занурити в наркотичні галюцинації на 12 і більше годин до неземного "блаженства" або найбільшого страхіття. 
ВУЛИЧНІ НАЗВИ ЛСД: 
• Ейсід 
• Люся 
• Кис ... Читати далі »
Просмотров: 821 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Правда про екстазі 
Про те, як танці під екстазі змінюються похоронної музикою 
Екстазі - наркотик поза законом. Американська агенція з боротьби з наркотиками класифікує екстазі як наркотик з «переліку 1» небезпечних препаратів, які жодним чином не використовує медицина. У «переліку 1» також такі наркотики, як героїн, псілоцібін, ЛСД і мескалін. 
Екстазі або танці зі смертю? 
Трагічно те, що екстазі є одним з найпопулярніших наркотиків серед нинішньої молоді. За деякими оцінками, екстазі спробували принаймні один раз понад 10 мільйонів людей, переважно юнь та підлітки. 
Багато хто з них стали постійними споживачами екстазі незважаючи на його небезпеку. Вжитий з алкоголем екстазі є надзвичайно небезпечним і може, насправді, бути смертельним. Відомі випадки, коли молоді люди вмирали, прийнявши екстазі всього лише один раз. 
Шкода від екстазі, «наркотику для обраних» настільки значна, що кількість пацієнтів у реанімаційному відділенні зросла більш ніж на 1200% з тих пір, ... Читати далі »
Просмотров: 1234 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

100 г горілки - це 40 грамів отрути - етилового спирту - "одягненого" в 60 грамів води і різні екстракти. Прототип горілки виготовив у XI столітті перський лікар Ар-Разі, який першим виділив етанол методом перегонки. Рідина (горілка) використовувалася виключно в медичних цілях, бо Коран забороняє вживати алкоголь. В Європі першим перегонку спиртовмісної рідини виконав італійський монах-алхімік Валентіус. 
У Московії горілка з'явилася в кінці XIV століття. У 1386 році генуезьке посольство привезло до Московського улусу першу горілку ( «Aqua Vitae» - «жива вода») і представили її Наміснику Кублайхана, хану Дмітрію Донскому. Алхіміки Провансу пристосували винайдений арабами перегінний куб для перетворення виноградного сусла на спирт. Коран забороняє мусульманам вживати будь-які спиртні напої, тому араби використовували спирт для виробництва парфумів. В Європі від «Аквавіта» походять всі сучасні міцні напої: бренді, коньяк, віскі, шнапс. Отримана перегонкою перебродилого сусла летюча рі ... Читати далі »
Просмотров: 845 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Алкоголь - це етанол (етиловий спирт чи просто спирт), який виготовляють ферментацією цукрів (бродінням). Під словом алкоголь часто розуміють алкогольні напої - це назва для напоїв зі вмістом етилового спирту. Наркотична залежність від цих напоїв називається алкоголізм. Алкоголь належить до наркотичних отрут. 
Алкоголь у «чистому» вигляді, такому як етанол (95% медичний спирт), потрапивши в організм будь-яким шляхом і маючи певну концентрацію, викликає важке отруєння організму і, як правило, смерть. 

Алкоголь пригнічує центральну нервову систему, послаблює діяльність центрів самоконтролю і знижує здатність мислити розумно. Алкоголь у великих кількостях може викликати кому і навіть призвести до смерті. Алкоголізм це залежність. Змішувати алкоголь з лікарськими препаратами або забороненими наркотиками надзвичайно небезпечно і може бути фатально. Алкоголь впливає на мозок і викликає порушення координації рухів, сповільнює рефлекси, спотворює зорове сприйняття, викликає провали в ... Читати далі »
Просмотров: 873 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Героїн є забороненим наркотиком, що викликає сильну залежність. Героїн вживають мільйони людей по всьому світу. Вони нездатні подолати руйнівний для їхнього життя потяг приймати героїн кожного дня. Вони знають, що якщо припинити приймати героїн, то на них очікує жах ломки. 
Героїн, (подібно опіуму і морфію) виготовляють зі смоли рослин родини макових. Опіумний сік, схожий на молочко, одержують з коробочок насіння маку. Потім такий опіум очищується від домішок і перетворюється на морфій, а при подальшому очищенні в різні форми героїну. 
Вживають героїн переважно за допомогою ін'єкцій, що створює ризик заразитися ВІЛ або іншою інфекцією на додачу до мук, викликаних наркотичною залежністю. 

Героїн відрізав мене від решти світу. Мої батьки вигнали мене. Мої друзі і брати не хотіли більше мене бачити. Я залишилася зовсім одна. 
Свiтлана 

Героїн і його походження 

Вперше героїн було виготовлено у 1898 році в Німеччині фармацевтичною компанією «Байєр» і було пост ... Читати далі »
Просмотров: 944 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Що криється в димі наркотику, який роз'їдає людину зсередини? 

Марихуана - один з найпоширеніших наркотиків у світі. Марихуана для багатьох стала так званим "засобом від стресу". Наркотики забирають мільйони життів кожен рік, але найбільше занепокоєння викликає те, з якою швидкістю наркоманія губить молодь, і чим це загрожує в майбутньому для всього світу. Ця інформація для тих людей, в житті яких марихуана (конопля) зайняла певне місце, тих хто чув про неї або пару разів палив, для тих хто вважає, що марихуана це не наркотик і намагається переконати в цьому себе та інших. Тому ми хочемо надати правдиву інформацію про небезпеку наркотиків. Марихуана це наркотик. На жаль, є ті, хто пропагує вживання марихуани і робить це, з власних корисливих інтересів. Це підтверджувалося вже не раз, тому не варто навіть сумніватися. 

Марихуана (конопля) - це висушені квіти, насіння та листя рослини індійської коноплі. На вулицях її називають по-різному: план, анаша, солома, зелень, трави ... Читати далі »
Просмотров: 3107 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)

Що таке кокаїн? 

Kокаїн - це наркотик у формі порошку (кокаїн) або кристалічної формі (крек). Зазвичай кокаїн вживають з цукром, новокаїном, амфетаміном та іншими препаратами схожими на новокаїн. Отриманий з листя коки, кокаїн спочатку був синтезований як знеболюючий засіб. Найчастіше кокаїн нюхають. Порошок потрапляє в кров через тканини носу. Іноді кокаїн ковтають або втирають в інші слизові тканини, наприклад, у ясна. Щоб досягти якнайшвидшого потрапляння наркотику в тіло, деякі наркомани кокаїн вводять в кров, це однак, дуже сильно підвищує ризик передозування. Вдихаючи кокаїн у вигляді диму чи пари, прискорюють процес поглинання з меншим ризиком для життя, ніж при уколах. 

Кокаїн, смертельний білий порошок 
Кокаїн - один із самих підступних наркотиків, відомих людству.  

Варто лише почати вживати кокаїн, як стає практично неможливо позбутися його влади. Фізіологічнококаїн стимулює розташовані в мозку нервові закінчення що відслідковують зміни в тілі, виклик ... Читати далі »
Просмотров: 1526 | Добавил: Portugal | Дата: 31.03.2010 | Комментарии (0)