Головна » 2010 » Квітень » 23
 Ученые подтвердили, что полезные вещества зеленого чая, известного своими мощными антиоксидантными свойствами, проникают в ткани глаза и помогают в предотвращении развития ряда глазных болезней


Впервые офтальмологам Китайского университета Гонконга удалось обнаружить, что сетчатка и другие ткани глаза поглощают вещества зеленого чая - катехины, которые способны предотвратить развитие глаукомы и другим распространенных опасных глазных болезней. До этого открытия оставалось неясным, могут ли катехины из напитка попадать в желудок, а из желудочно-кишечного тракта - в глазные ткани, сообщает ресурс MIGnews.com.

Биологи провели эксперимент на лабораторных крысах, которым давали пить зеленый чай. Анализ тканей глаза точно показал, что глазные структуры поглощают значительное количество катехинов.

Положительный эффект катехинов зеленого ... Читати далі »
Просмотров: 700 | Добавил: Portugal | Дата: 23.04.2010 | Комментарии (0)

Щодня алкоголь вбиває 40 українців. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив екс-міністр охорони здоров'я України професор Микола Поліщук. За його словами, сьогодні основними причинами захворюваності та смертності в Україні є нездоровий спосіб життя, зокрема, зловживання тютюном та алкогольними напоями.

"За статистикою 2009 року, на одного українця (включаючи новонародженого і людини старшого віку) в рік довелося 82 літри спиртного (пива, вина, горілки). Якщо порівняємо до спожитого рибою, м'ясом, салом, то цих продуктів - 82,5 кілограма на людини ", - відзначив Поліщук, передає УНІАН.

Він підкреслив, що повністю підтримує дії влади, спрямовані на зменшення шкідливого впливу тютюну та алкоголю, а саме - збільшення акцизів на ці продукти, обмеження місць продажу, заборона на продаж неповнолітнім.

"Світовий досвід свідчить, що недоступність в ціні, можливості придбати, недоступність вживання в громадських місцях - дієвих заходів. Якщо ми хочемо мати здорову н ... Читати далі »
Просмотров: 673 | Добавил: Portugal | Дата: 23.04.2010 | Комментарии (0)

Вживання алкоголю прискорює процес старіння організму і збільшує ризик виникнення раку. До такого висновку прийшов колектив вчених на чолі з Андреа Баккареллі з Університету Мілана (Італія).

Фахівці виявили, що від спиртного пошкоджуються частини клітин, пов'язані з передчасним старінням і онкологічними захворюваннями. Зокрема, алкоголь викликає стрес і запалення в теломер - кінцевих ділянках хромосом.

Нагадаємо, що теломери можна вважати біологічним годинником людини. Вони зменшуються в кожному циклі поділу клітини, коли їхня довжина доходить до критичного значення, клітини втрачають здатність ділитися і вмирають.

Італійські вчені досліджували більше 250 добровольців, частина з яких випивала щодня більше чотирьох порцій спиртного. Всі піддослідні були приблизно однакового віку. Інші фактори ризику також були схожі: дієта, фізична активність, стреси, пов'язані з роботою, умови навколишнього середовища.

Результати дослідження показали, що алкоголь прискор ... Читати далі »
Просмотров: 605 | Добавил: Portugal | Дата: 23.04.2010 | Комментарии (0)