Головна » 2010 » Березень » 27 » Що краще – менше палити або курити сигарети зі зниженим вмістом смол?
18:12
Що краще – менше палити або курити сигарети зі зниженим вмістом смол?

  Тим, хто хотів би знизити ризик для свого здоров'я,  зв'язаний з палінням, найкраще узагалі відмовитися від  цієї звички. Що ж є більш ефективним шляхом зниження  ризиків для тих, хто прийняв рішення продовжувати  курити: обмежити кількість сигарет , що викурюються ,  або курити  продукцію зі зниженим змістом смол? 

  Менша кількість сигарет 
 Помірність — розумний вибір у багатьох випадках.  Статистикою відзначене збільшення ризику в тих групах, учасники яких курять протягом більш тривалого терміну, споживають більшу кількість сигарет у день, — у порівнянні з групами, що поєднують курців з меншим стажем, що викурюють менше сигарет. 

Утім, статистичні дослідження поки не виявили поріг безпеки при палінні, і тому жоден споживач сигарет не застрахований від хвороб, зв'язаних з палінням, навіть якщо він буде намагатися менше курити або курити сигарети з меншим змістом смол. 

Сигарети зі зниженим змістом смол 
У даний час широко обговорюється питання, чи дійсно споживання сигарет зі зниженим змістом смол скорочує ступінь ризику. У минулому фахівці в області охорони здоров'я вважали , що зниження змісту смол у сигаретах при розробках нової продукції є найкращим способом зменшення ризику для здоров'я. 

Багато вчених думають, що сучасні сигарети зі зниженим змістом смол менш небезпечні для здоров'я, чим сигарети 60-х років ХХІ століття . Накопичені наукові дані дійсно свідчать про загальне зниження ризику в порівнянні з продукцією, що містить велику кількість смол. Це стосується, зокрема, захворюваності раком легень . Утім, сигарети з дуже низьким змістом смол — продукція порівняно нова, і тому будуть потрібні досить тривалі дослідження, щоб повною мірою оцінити їхній вплив. 

Явище «компенсації» 
Головною причиною сумнівів у тім , що споживання сигарет з низьким змістом смол приводить до скорочення ступеня ризику для здоров'я, є так називана «компенсація». Це означає, що, переходячи з одного типу сигарет на інші , споживачі можуть змінювати свою манеру паління. Якщо говорити більш конкретно, існує побоювання, що при переході на сигарети зі зниженим змістом смол курець прагне одержати необхідне йому кількість диму і тому затягується глибше і частіше або закриває вентиляційні отвори фільтра. Наукові дослідження підтверджують, що явище компенсації дійсно існує, однак, як правило, в організм споживачів таких сигарет надходить менша кількість смол, чим в організм споживачів продукції з більш високим змістом смол і нікотину. 

Крім того, деякі органи охорони здоров'я стурбовані тим, що повному відмовленню від паління деякі люди можуть віддати перевагу переходові на сигарети з більш низьким зміст смол. 
Додаткові дослідження 
Ми думаємо, що необхідно провести незалежне дослідження сучасних тютюнових виробів зі зниженим змістом смол, щоб спробувати знайти відповідь на наступне питання: наскільки можливо знизити ризики для здоров'я при палінні сигарет з низьким змістом смол і, зокрема, наскільки при цьому скорочується влучення шкідливих компонентів тютюнового диму в організм споживачів сигарет. Компанія « Бритиш Американ Тобакко » вважає , що уряду , органи охорони здоров'я і тютюнових компаній повинні спільно працювати в цьому напрямку , щоб з'ясувати, чи можуть споживачі тютюнової продукції знизити ризики для здоров'я шляхом скорочення числа сигарет , що викурюються, паління сигарет зі зниженим змістом смол і нікотину, а також відмовлення від паління в більш ранньому віці.
Переглядів: 762 | Додав: Portugal | Теги: Кинути курити, менше курити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: