Головна » 2010 » Березень » 27 » Прийоми подолання гострого бажання закурити
18:07
Прийоми подолання гострого бажання закурити

  Прочитайте приведені нижче прийоми, виберіть 1-2  найбільш підходящих і доступних для вас і  використовуйте  них. Можна випробувати на собі і більша  кількість прийомів. Помнете, що одна сигарета може  зруйнувати всі попередні зусилля.

  Згадаєте і повторите основні причини, що спонукали вас  відмовитися від паління. 
 Думкою оціните наскільки дійсно важко устояти від  бажання закурити; напружте волю і придушите бажання. 
 -Подивитеся на годинник у момент появи бажання закурити і ви побачите, що треба удержати себе усього кілька хвилин, після чого бажання слабшає або проходить зовсім. 
 -Устаньте, почніть рухатися, займіться чим-небудь, подзвоните кому-небудь по телефоні, зміните обстановку. 
 -Носите гумовий браслет на зап'ястя. У момент появи сильного бажання закурити випливає кілька разів перетягнути браслет і сказати про себе: "Тримайся". 
Заздалегідь підготуйте можливість зайнятися чимось приємним і як тільки з'являються думки про паління, переключайтеся на це заняття. 
 -Використовуйте технікові релаксації. Зробіть повільний і глибокий вдих, вважаючи до 5, так само повільно на рахунок 5 видихніть. Повторите 5 разів. Зробіть 5 глибоких вдихів і видихів. На останньому вдиху затримаєте подих і запаліть сірник. Затримуйте подих поки вона горить, потім загасите її повільним видихом і вдавите сірник у попільницю, як сигарету. 
 -Використовуйте самонавіяння: "Я взявся перебороти звичку паління. Я зроблю це. Ніяких компромісів і послаблень. Я повинний придушити в собі хвилинну слабість. Я більше не курю"
Переглядів: 673 | Додав: Portugal | Теги: Прийоми подолання гострого бажання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: