Головна » 2010 » Березень » 27 » Ліки від паління
18:05
Ліки від паління

  Нікотиновий пластир(наприклад, никотинелл ТТС) 
 Приклеюй пластир до відносно безволосого місця — де-  небудь між шиєю і талією, але спочатку уважно прочитай і  нструкцію (його можна застосовувати не усім). 


  З пластиру через шкіру в організм повільно надходить  фіксована доза нікотину. Курс розрахований на 12 тижнів.  Дослідження показують, що 46% користувачів нікотинових  пластирів, що протягом другого тижня не закурили, трималися і протягом півроку. 

  Щоб не було роздратування шкіри від пластиру, місце наклейки потрібно щодня змінювати. Не забудь головного: використовувати пластир і курити одночасно — не можна! Можна отруїтися нікотином. 

Нікотинова жувальна гумка (наприклад, никоретте) 

Після легкого розжовування гумка виділяє нікотин, що всмоктується через слизувату оболонку. Ті, хто курив багато (II-III стадія), повинні користуватися подушечками, що містять 4 мг нікотини, всі інші — 2 мг. Довго жувати никоретте не треба — жуєш 30 хвилин, до появи в роті гіркоти. Курс відвикання з жуйкою — до шести місяців. Дослідження показали, що з нікотиновою жувальною гумкою імовірність відмовлення від паління зростає на 40-60%. Під час жування, а також за 15 хвилин до нього, не можна нічого є. Нікотинова жувальна гумка протипоказана при виразковій хворобі шлунка. Як і пластири, вона може викликати нудоту і порушення сну. Курити під час жування теж категорично забороняється. 

Нікотиновий аерозоль 

При бажанні, що з'явилося, закурити — упорскуєш дозу нікотину в носову порожнину. Усмоктування препарату відбувається через слизуваті оболонки в порожнині носа. Застосовують аерозоль у міру необхідності протягом приблизно шести місяців. Дослідники говорять, що використання аерозолю більш ніж у два рази збільшує число що кинули курити. При застосуванні нікотинового спрея можливе роздратування слизуватої носа. Його не можна використовувати разом з нікотиновим пластиром або жувальною гумкою. 

Нікотиновий інгалятор 

Ти ходиш з мундштуком, що навіть може виглядати як сигарета. Секрет у тім, що через вставлену в нього нікотинову гільзу ти втягуєш повітря, а з ним і дозу нікотину. Як і аерозоль, інгалятор не можна використовувати одночасно з нікотиновими пластирами або жувальною гумкою. Фахівці вважають, що інгалятори по ефективності не уступають аерозолям. 

Препарат може викликати роздратування слизуватої оболонки рота і горла, а також кашель. 
П'ять методів, якими краще не користуватися 

· Перехід на слабкі сигарети. Приведе лише до того, що ти почнеш викурювати в два рази більше. 

· Гільзи з абсорбентами. Здорово звичайно, що сигаретний дим, проходячи через спеціальний фільтр, звільняється від усякої нечисті. При цьому ти, звичайно, поглинаєш менше смол і нікотину. Але більшість курців, підсвідомо компенсуючи це, затягуються глибше і викурюють сигарету практично до самого фільтра. 

· Проколи сигарети. Вважається, що проколювання голкою отворів поруч із сигаретним фільтром допомагає зменшити дозу нікотину. Але фахівці знайшли, що курці рефлекторно затискають дірочки пальцями, частіше глибше втягуються і довше затримують дим у легенях. 

· Гіпнотичне вселяння. Психологи затверджують, що за допомогою гіпнозу можна цілком ефективно впливати на поводження і звички, однак переконливих свідчень успішного застосування методів гіпнотичного впливу на курців поки немає. Хочеш спробувати гіпноз? Спробуй — шкоди не буде, але навряд чи на це варто витрачати гроші. 

· Голковколювання. Теж дуже модний спосіб. Але поки немає жодного достовірного приклада тому, що голковколювання надає реальну допомогу в боротьбі з палінням.
Переглядів: 908 | Додав: Portugal | Теги: препарати від кууріння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: