Головна » 2010 » Травень » 06
Схоже, лікарям доведеться переглянути свої рекомендації щодо безпечних доз алкоголю. Нові дані говорять про те, що їх просто не буває.

Багато років нам говорили, що вживання 4-5 доз алкоголю на тиждень (нагадаємо, одна доза, або "дрінк", дорівнює приблизно 15 мл чистого спирту, тобто чарці горілки, келиху вина, банці пива) безпечно. Доповідь професора Андреа Баккареллі з Університету Мілана (Італія) викликав сенсацію на щорічній конференції Американської асоціації з вивчення раку. Його група довела, що алкоголь навіть в цих кількостях прискорює старіння і підвищує ризик розвитку раку.

Виявилося, що спиртне і в малих дозах пошкоджує теломери - кінцеві ділянки хромосом, існування яких ще в 1971 році передбачив радянський біолог Олексій Оловніков, а потім підтвердили експериментально інші вчені. Теломери вважають нашими біологічним годинником: з кожним циклом поділу клітини вони коротшають, а коли їх ресурс вичерпано, клітина втрачає здатність ділитися і вмирає. Виявилося, ... Читати далі »
Просмотров: 622 | Добавил: Portugal | Дата: 06.05.2010 | Комментарии (0)