Головна » 2012 » Січень » 14 » У школі скасують оцінки з фізкультури
11:30
У школі скасують оцінки з фізкультури

Новини здоров'я. 14 січня. Міністерство освіти і науки, молоді та спорту планує скасувати оцінювання навчальних досягнень з фізичної культури в загальноосвітніх школах.

 Це буде передбачено новими навчальними програмами, які поетапно впроваджуватимуть ся з 1 вересня 2012 року, повідомляє Цензор.НЕТ.

У Міносвіти нагадують, що постановою Кабінету міністрів від 20 квітня 2011 № 462 затверджено Державний стандарт початкової загальної освіти. Відповідно до нього розроблені навчальні програми для 1-4 класів, у тому числі з фізичної культури.

Розроблено Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти. Відповідно до нього планується розробка нових навчальних програм для 5-11 класів, у тому числі з фізичної культури.

Також у відомстві зауважують, що в період з 1 вересня по 1 жовтня кожен навчальний рік з метою адаптації учнів до навантажень на уроках фізичної культури прийом навчальних нормативів не здійснюється, а заняття мають рекреаційно-оздоровчий характер з помірними навантаженнями.

«Зазначені нововведення призвели до змін у процес планування та проведення занять з фізичної культури. Фізична культура стала більше відповідати особистим потребам учнів, в той же час підвищуючи питання мотивації до всієї фізкультурно-спортивної діяльності учнів, у тому числі в позаурочний час», - вважають в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України

Переглядів: 751 | Додав: Portugal | Теги: оцынки з физкультури, физкультура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: