Головна » 2012 » Березень » 16 » Кожні шість секунд сигарети вбивають одного землянина - ВОЗ
13:30
Кожні шість секунд сигарети вбивають одного землянина - ВОЗ

КИЇВ. 16 березня. АМН. У глобальному масштабі 12% всіх випадків смерті від хвороб серед людей старших 30 років пов'язані з вживанням тютюну. Це дані нової доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я, повідомляє Радіо ООН, передає АМН.

"Щорічно в світі від сигарет гине п'ять мільйонів людей. Тільки подумайте, кожні шість секунд тютюн вбиває одного жителя нашої планети! Це неприйнятно. Найбільше страждають Індія і Китай, а також Північна і Південна Америка та Європа, де тютюн використовують протягом більш тривалого періоду", - сказав доктор Едуард д’Еспанье.

Експерти ВООЗ попереджають, що якщо не будуть прийняті термінові заходи, то до кінця нинішнього сторіччя від хвороб, пов'язаних з курінням і жуванням тютюну, загине мільярд людей.

Вживання тютюну призводить суспільство як до прямих, так і до непрямих економічних витрат. У числі перших - витрати, пов'язані з лікуванням хвороб, викликаних тютюном, а в числі других - витрати, пов'язані зі зниженням продуктивності або втраченою зарплатою через смерть або хвороби.

Переглядів: 693 | Додав: Portugal | Теги: ВОЗ сигарети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: