Головна » Статті » Спиртні напої » Алкоголь

Кава і чай захищають печінку від дії алкоголю
Кава і міцний чай допомагають алкоголікам, людям з надмірною вагою і хворим, в крові яких підвищений зміст заліза, захистити печінку від серйозних поразок. Результати дослідження, проведеного американським національним інститутом діабету і захворювань печінки і нирок (National Institute of Diabetes & Digestive & Kidney Diseases), спільно з компанією Scientific Systems, Inc., були опубліковані в журналі Gastroenterology.

У дослідженні взяло участь 9849 чоловік, які спостерігалися і щорічно заповнювали анкети впродовж 19 років. Результати експерименту показали: у людей, які випивали дві і більш за чашки кави або чаю щодня, хронічні захворювання печінки розвивалися в 2 рази рідше, ніж у тих, хто взагалі не вживав ці напої.

Учені вважають, що позитивний ефект, який каву і чай надають на печінку, пов'язаний з дією кофеїну, що міститься в них. Захисна дія кави розповсюджується тільки на перераховані вище ушкоджувальні чинники і не робить впливу на інші причини захворювань печінки, зокрема, не захищає печінку від дії вірусів.

Доктор Констанц Рул (Dr. Constance Ruhl), один з керівників дослідження, вважає, що прописувати хворій каві і чай як ліки поки рано, проте отримані результати надають пацієнтам, що мають високий ризик хронічних захворювань печінки, практичне рішення для зниження цієї риски. "Крім того, ми сподіваємося, що наші дані опиняться корисні для учених, які вивчають прогрес захворювань печінки", - відзначила Констанц Рул.

Не дивлячись на те, що кава відома достатньо давно, зокрема, в Росії широкого поширення цей напій набув в епоху правління Петра I, позитивні і негативні його ефекти як і раніше займають розуми учених. Наприклад, недавно опубліковане дослідження продемонструвало, що кава покращує короткочасну пам'ять.

Категорія: Алкоголь | Додав: Portugal (28.09.2009) | Автор: National Institute of Diabetes
Переглядів: 735 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: